ua en ru

Кабмін може виділити на сферу нацбезпеки додаткових 6 млрд гривень до кінця року

Кабмін може виділити на сферу нацбезпеки додаткових 6 млрд гривень до кінця року Фото: Гройсман пообіцяв виділити кошти на нацбезпеку

Уряд розробить зміни до держбюджету

Кабінет міністрів України до кінця цього року може виділити на сферу національної безпеки і оборони додаткових 6 млрд гривень. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ході представлення державного бюджету на 2017 рік у Верховній Раді, передає прес-служба уряду.

Так, голова уряду зазначив, що Кабмін нещодавно розглядав питання забезпечення ритмічного фінансування сфери національної безпеки і оборони, а саме Міністерства оборони і матеріального забезпечення українських військових, працівників Національної поліції, Державної прикордонної служби та Національної гвардії України.

"У зв'язку з цим уряд знайшов можливості зорієнтувати 6 млрд гривень на те, щоб до кінця року через зміни до Державного бюджету, які ми направимо до українського парламенту, забезпечити ритмічне фінансування цієї сфери", - зазначив прем’єр.

Нагадаємо, в проекті держбюджету на 2017 рік на нацбезпеку закладено 129 млрд гривень, що на 15 млрд більше, ніж в минулому році. Це відповідає 5% ВВП.