ua en ru

Кабмін виділив на тимчасове проживання переселенців з Криму 25,1 млн грн

Кабінет міністрів України виділив на тимчасове проживання сімей, які переселилися з АР Крим та м. Севастополя допомогу у сумі 25 млн 166,19 тис. грн.

Кабінет міністрів України виділив на тимчасове проживання сімей, які переселилися з АР Крим та м. Севастополя допомогу у сумі 25 млн 166,19 тис. грн. Про це йдеться у постанові уряду № 213 від 25 червня 2014 р.

"Виділити обласним та Київській міській державним адміністраціям кошти у сумі 25 млн 166,19 тис. грн. для надання грошової допомоги на тимчасове проживання сім'ям, які переселилися з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", - йдеться у документі.

Також, згідно з постановою, уряд доручив обласним державним адміністраціям та КМДА вжити заходів щодо забезпечення оплати різниці між фактичною вартістю тимчасового проживання до 1 липня 2014 р. сімей, які переселилися з АР Крим та м. Севастополя, і сумою грошової допомоги на їх тимчасове проживання, яка надається з резервного фонду державного бюджету, за рахунок коштів місцевих бюджетів, благодійних коштів, інших джерел, не заборонених законодавством‚ і власних коштів таких громадян.

Крім того, ОДА та КМДА повинні протягом тижня за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів перелік витрат, пов'язаних із наданням грошової допомоги на тимчасове проживання сім'ям, які переселилися з АР Крим та м. Севастополя.

Також , до 1 серпня 2014 р. ОДА та КМДА повинні подати до Мінекономрозвитку та Мінфіну та Державній казначейській службі звіт про використання коштів, виділених згідно з цією постановою.