ua en ru

Кабмін виділив Києву 2,5 млрд грн на компенсацію різниці в тарифах перед "Київенерго", "Екостандарт" і "Київводоканалом"

Київ в 2012 р., згідно з постановою Кабінету міністрів отримає з державного бюджету 2,5 млрд гривень на компенсацію різниці в тарифах перед "Київенерго", "Екостандарт" і "Київводоканалом". Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко, повідомляє прес-служба КМДА.

За його словами, з цих коштів 2 232,8 млн грн будуть перераховані ВАТ "Київенерго", 63,5 млн грн - ЗАТ "Екостандарт" (Дарницька ТЕЦ), 39,6 млн грн іншим котельням міста, а 179,5 млн грн - ЗАТ " Київводоканал".

"На погашення заборгованості, яка виникає через різницю в тарифах з державного бюджету для всієї Україні виділено 4,5 мільярда гривень. Київ отримає більше половини цих коштів. Кабінет міністрів відреагував на наш запит і прийнято обгрунтування в необхідності виділення саме такої суми. І це для нас велика перемога, адже дозволить зберегти тарифи на існуючому рівні і залишити їх одними з найнижчих в Україні і забезпечити стабільну роботу з надання комунальних послуг споживачам", - заявив Крамаренко.

Відповідно до зазначеної постанови підприємства провели розрахунки між фактичними витратами та зазначеними тарифами і подали в Київську міську територіальну комісію з погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу. Комісія прийняла рішення про підтвердження витрат, що підлягають відшкодуванню.