ua en ru

Кабмін виділив 359 млн гривень на субсидії для закупівлі твердого палива

Кабмін виділив 359 млн гривень на субсидії для закупівлі твердого палива Фото: субсидію можна оформити на закупівлю вугілля, дров і брикетів

Допомогу отримають понад 500 тис. сімей

Кабінет міністрів України виділив понад 359 мільйонів гривень допомоги населенню на придбання твердого палива та скрапленого газу. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні, повідомляє прес-служба.

Кабмін повідомляє, що понад півмільйона українських сімей, які проживають у сільській місцевості, зможуть скористатися урядовою допомогою і закупити тверде паливо (вугілля, дрова, брикети).

Грошова допомога буде призначатися виходячи з норми в дві тонни на одне домогосподарство на рік і граничного показника вартості, який становить 2 000 гривень за тонну. Субсидія буде виплачуватися один раз у рік у готівковій формі на особистий рахунок у банку.

"Субсидія на придбання твердого палива оформляється так само, як і звичайна житлова субсидія. Щоб її отримати, потрібно подати до місцевого органу соціального захисту декларацію про доходи та заяву. В останній слід підкреслити поле зі словами "на придбання твердого палива та скрапленого газу", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, борг населення за оплаті послуг ЖКГ у вересні склав 15,1 млрд гривень.