ua en ru

Кабмін виділив 3,3 млн грн на компенсацію втрат через африканську чуму свиней

Кабінет міністрів України виділив з державного бюджету 3,3 млн грн на компенсацію втрат селянам через африканську чуму свиней, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Власникам худоби вже відшкодовано збитків на 436 тис. грнь Наразі з десятикілометрової зони вивезено 348 голів свиней загальною вагою понад 30 т.

Як раніше повідомляла начальник головного управління, головний державний інспектор ветеринарної медицини Запорізької області Валентина Стулова, всі тварини, які вивозяться, абсолютно здорові та їхнє м'ясо можна вживати в їжу. Вивезене свинопоголів'я направлятиметься на переробні підприємства. Зокрема з м'яса цих свиней будуть виробляти консерви та м'ясо-кісткове борошно.

Наразі, за інформацією головного управління ветмедицини Запорізької області, вже частково вивезені свині з сіл Преслав, Підспір'я, з ПСП "Приморський". Напередодні ця робота розпочата в приватному секторі Приморська. На черзі - село Банівка.

Одночасно в 150-кілометровій зоні навколо села Комишуватка здійснюється вакцинація тварин та їхній огляд фахівцями ветеринарної медицини.

Нагадаємо, 30 липня ц.р. в с. Комишеватка Приморського району Запорізької обл. в особистому господарстві було виявлено вірус африканської чуми свиней.

Читайте також: ЄС і FAO готові надати Україні фіндопомогу для боротьби з вірусом африканської чуми