ua en ru

Уряд виділив 168,6 млн гривень на компенсації роботодавцям зарплати мобілізованих співробітників

Уряд виділив 168,6 млн гривень на компенсації роботодавцям зарплати мобілізованих співробітників Фото: Кабмін України

При цьому зменшено видатки на протезування учасників АТО за кордоном

Кабінет міністрів України виділив 168,6 млн гривень на виплату компенсації роботодавцям заробітної плати співробітників, які були мобілізовані. Про це свідчить розпорядження №1288 від 10 грудня, опубліковане на сайті Кабміну.

Так, збільшено видатки на виплату компенсації підприємствам, установам, організаціям в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом з мобілізації, на особливий період на 168 600,6 тис. гривень

Крім того, уряд виділив 67,7 млн гривень на виплату субвенції з державного місцевим бюджетам на покупку або будівництво житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.

Відзначається, що дані кошти можуть використовуватися на покупку або будівництво житла для інвалідів 1-2 групи з числа військових, які брали участь в АТО, і потребують поліпшення житлових умов.

При цьому, згідно з розпорядженням, зменшено видатки на протезування учасників АТО за кордоном на 33 725,7 тис. гривень, виплату матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з військової строкової служби - на 1 млн гривень, щорічну разову грошову допомогу ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань - на 12 млн гривень, соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи - на 180 млн гривень.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав законопроект №2317, який передбачає зобов'язання фізичних осіб-підприємців зберігати місце роботи і посаду для співробітників, які були призвані на військову службу за мобілізації в особливий період.