ua en ru

Кабмін виділив 1,3 млн грн постраждалим та сім'ям загиблих внаслідок аварії на шахті "Північна" 17 лютого

Кабінет міністрів України виділив 1,3 млн грн постраждалим та сім'ям загиблих внаслідок аварії на шахті "Північна" ДП "Макіїввугілля", що сталася 17 лютого 2014 р

Кабінет міністрів України виділив 1,3 млн грн постраждалим та сім'ям загиблих внаслідок аварії на шахті "Північна" ДП "Макіїввугілля", що сталася 17 лютого 2014 р. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 394-р від 23 квітня 2014 р.

"Виділити Міністерству енергетики та вугільної промисловості 1 млн 300 тис. грн для надання допомоги постраждалим та сім'ям осіб, які загинули внаслідок аварії, що сталася 17 лютого 2014 р. у відокремленому підрозділі "Шахта "Північна" державного підприємства "Макіїввугілля" у м. Макіївці Донецької області", - йдеться у документі.

Так, згідно з розпорядженням, постраждалі внаслідок аварії отримають по 50 тис. грн, за кожного члена сім'ї, який загинув, - 100 тис. грн.
Уряд доручив Міністерству фінансів здійснити зазначені видатки за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету.

До 1 червня 2014 р. Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство фінансів та Державна казначейська служба повинні відзвітувати про використання коштів, виділених згідно з цим розпорядженням.

Нагадаємо, 17 лютого о 21:40 на шахті "Північна" в Макіївці (Донецька область) стався викид газо-повітряної суміші, в результаті чого загинули семеро гірників.