ua en ru

Кабмін вводить додаткові платежі до тарифів на електроенергію енергогенеруючих компаній ТЕС

Кабмін вводить додаткові платежі до тарифів на електроенергію енергогенеруючих компаній ТЕС Фото: Кабінет міністрів України

Дане рішення було прийнято 24 липня

Кабінет міністрів України прийняв рішення про введення додаткових платежів до тарифів на електроенергію енергогенеруючих компаній теплових електростанцій (ТЕС) на поворотній основі. Відповідне розпорядження № 765-р від 24 липня 2015 р. опубліковано на сайті уряду.

"Погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо визначення джерел створення запасів вугільної продукції на складах енергогенеруючих компаній теплових електростанцій і теплоелектроцентралей для забезпечення сталого проходження осінньо-зимового періоду 2015/16 року шляхом: 1) встановлення додаткових платежів до тарифів на електричну енергію енергогенеруючих компаній теплових електростанцій на поворотній основі", - сказано в документі.

Державне підприємство "Енергоринок" зобов'язане відкрити нову кредитну лінію в ПАТ "Державний ощадний банк України" в обсязі до 2 млрд грн для здійснення авансових платежів енергогенеруючим компаніям теплових електростанцій і теплоелектроцентралей з терміном їх погашення до 1 травня 2016 р. і подальшим спрямуванням цих коштів виключно на оплату за договорами на поставку вугільної продукції.

Зазначимо, вчора міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що законопроект про ринок електроенергії буде готовий протягом двох тижнів.