ua en ru

Кабмін тимчасово дозволив приватним ветклінікам використовувати кетамін

Кабінет міністрів дозволив приватним ветеринарам використовувати кетамін до того, як застосування препарату законодавчо врегулюють, передає BBC.

На початку 2011 р. уряд прирівняв кетамін до наркотичних речовин і заборонив його використання без ліцензії. 12 січня цього року парламент повернув ветеринарам право використовувати кетамін, врахувавши вимоги уряду щодо зберігання препарату, які могли дозволити собі лише великі клініки.

Втім, Президент ветував цей закон, і з 1 березня заборона на використання кетаміну мала відновитися.
29 лютого міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк повідомив, що уряд дозволяє приватним ветеринарним клінікам використовувати кетамін до нового закону.

Народний депутат фракції Партії регіонів, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва заявила: "Це вето глави держави насправді було спрямоване на те, щоб забезпечити однакове застосування норм закону при видачі підприємцям ліцензій на здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів і унеможливити будь-які спекуляції і зловживання з боку чиновників при реалізації норм закону на практиці. Всі ці пропозиції Президента України до закону підтримав Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я".

Нагадаємо, ветеринари використовують препарат для анестезії під час проведення операції тваринам.