ua en ru

Кабмін вніс три компанії до переліку щодо звільнення від ПДВ енергозберігаючого обладнання

Кабінет міністрів України вніс до переліку енергозберігаючих матеріалів та обладнання, що звільняються від ввізного мита та податку на додану вартість продукцію компаній Weinmann, Termolegno та Walter.

Кабінет міністрів України вніс до переліку енергозберігаючих матеріалів та обладнання, що звільняються від ввізного мита та податку на додану вартість, продукцію компаній Weinmann, Termolegno та Walter. Про це йдеться в постанові № 10 від 15 січня 2014 р.

"Внести до переліку енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих, що звільняються від ввізного мита та операції з увезення яких на митну територію України звільняються від обкладення податком на додану вартість, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 14 травня 2008 р. № 444 "Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих" зміну, що додається", - йдеться у документі.

Так, перелік було доповнено наступними позиціями: комплекс устаткування фірми Weinmann для виробництва енергозберігаючих елементів конструкцій будівель та споруд, до якого входять: проміжний транспортер, монтажно-розподільна каретка, мультифункціональний міст, центр обробки балок, теслярський стіл, стіновий стіл, ригельна станція, монтажний набір.

Також Кабмін вніс до даного переліку обладнання фірми Termolegno для підготовки комплектуючих енергозберігаючих елементів конструкцій будівель та споруд, до якого входять: сушильний комплекс фірми з чотирьох камер в лінію для підготовки комплектуючих енергозберігаючих елементів конструкцій будівель та споруд, у тому числі сушильна камера (модель CSD 48).

Також Кабмін вніс до переліку комплекс устаткування для виробництва комплектуючих енергозберігаючих елементів конструкцій будівель та споруд фірми Walter, до якого входять: пила дискова, стрічковий транспортер, подавач дощок роликовий 21 м, подавач колоди на ТТРР, подавач колоди PD 6000, витягувач горбиля WO 6000, заточний верстат OPT ½, верстат брусувальний TD-500 KBA, верстат багатопильний двохвальний WD-250-350 KBA з транспортером подавальним і приймальним столом, верстат для горизонтальної обробки горбиля OP 500, верстат двосторонній подовжньо-обрізний OWD-2/350, верстат брусувальний вертикально-горизонтальний TTPP 450-550.

Ця постанова набирає чинності з дня опублікування.