ua en ru

Кабмін вніс у Раду стратегію екологічної політики до 2030 року

Кабмін вніс у Раду стратегію екологічної політики до 2030 року Фото: уряд (kmu.gov.ua)

Наразі текст документу відсутній на сайті ВР

Уряд зареєстрував у парламенті проект закону №8328 "Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року". Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради.

Відповідний проект було зареєстровано у ВР 26 квітня, наразі текст законопроекту відсутній на сайті парламенту.

Зазначено, що у четвер документ було передано на розгляд керівництву, а в п'ятницю його вже направили на розгляд комітету.

Нагадаємо, відповідно до інформації прес-служби Міністерства екологічної політики, відповідна стратегія визначає 5 стратегічних цілей для України, які стосуються поширення екологічної освіти, врахування екологічних норм під час прийняття рішень щодо соціально-економічного розвитку України, зниження екологічних ризиків для екосистем та здоров'я громадян і розвитку державної системи природоохоронного управління.

Очікується, що завдяки ухваленню документу держава до 2030 року отримає сучасні системи моніторингу, ринкові механізми для озеленення економіки, а також зменшення викидів парникових газів і скорочення викидів від стаціонарних джерел забруднення на 15% порівняно із 2015 роком.

Нагадаємо, раніше голова Мінекології Остап Семерак анонсував, що Кабмін запропонує ВР схвалити стратегію екологічної політики.