ua en ru

Кабмін вніс у Раду два законопроекти з реструктуризації іпотечних кредитів

Кабмін вніс у Раду два законопроекти з реструктуризації іпотечних кредитів Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Тексти законопроектів відсутні

Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду два законопроекти, спрямованих на реструктуризацію іпотечних кредитів. Так, законопроекти №4004 і 4005 зареєстровані на сайті парламенту.

Тексти законопроектів "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити) та "Про внесення зміни до підрозділу 1 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України (щодо реструктуризації зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити) на сайті Ради відсутні

Нагадаємо, в листопаді 2015 року міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що міністерство пропонує уряду розглянути чотири законопроекти щодо вирішення проблеми валютних та іпотечних кредитів.

25 листопада Кабінет міністрів України затвердив пакет законопроектів для підтримки громадян і підприємств, які брали кредити у валюті, включаючи законопроект "Про фінансової реструктуризації" і "Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, отриманих на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)".