ua en ru

Через децентралізацію бюджетна підтримка регіонів зросла у 33 рази, - Зубко

Через децентралізацію бюджетна підтримка регіонів зросла у 33 рази, - Зубко Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

У цьому році на розвиток місцевої інфраструктури з бюджету виділено 16,5 млрд гривень

В поточному році на розвиток громад та розвиток місцевої інфраструктури з держбюджету було спрямовано 16,5 млрд гривень. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає прес-служба Мінрегіону.

Він зазначив, що порівняно з 2014 роком, обсяг загальної бюджетної підтримки регіонів збільшився в 33 рази. Так Зубко прокоментував ухвалені 2 серпня зміни до Державного бюджету України на 2017 рік.

За словами міністра, в цьому році запроваджено новий вид субвенції місцевим бюджетам, спрямованої на розвиток системи охорони здоров'я в сільській місцевості, обсяг якої становить 4 млрд гривень. Її розпорядником визначено Мінрегіон.

"В умовах децентралізації ці кошти будуть стимулювати місцеві громади забезпечувати нову якість послуг на місцевому рівні - медицини, освіти, адмінпослуг та безпеки на своїх територіях. Це - можливість створити найкращі умови для обслуговування людей, а також інвестувати в інфраструктуру", - сказав Зубко.

За його словами, на 2017 рік передбачена фінансова підтримка місцевого і регіонального розвитку на суму близько 16 млрд грн:

  • 6,5 млрд гривень - субвенція на соціально-економічний розвиток;
  • 270 млн гривень - кошти на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України.
  • 4 млрд гривень - субвенція на розвиток системи охорони здоров'я в сільській місцевості;
  • 3,5 млрд гривень - Державний фонд регіонального розвитку;
  • 1,5 млрд гривень - субвенція на формування інфраструктури ОТГ.

В поточному році також передбачено 650 млн гривень на проекти регіонального розвитку за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики

Нагадаємо, з початку 2017 року митниці Державної фіскальної служби України перерахували до державного бюджету майже 169,4 млрд гривень платежів при запланованих 148,4 млрд гривень.