ua en ru

Кабмін найближчим часом узгодить придбання двох поїздів Крюківського заводу, - Бурбак

Кабінет міністрів України найближчим часом узгодить процедуру фінансування для придбання двох поїздів виробництва Крюківського заводу

Кабінет міністрів України найближчим часом узгодить процедуру фінансування для придбання двох поїздів виробництва Крюківського заводу. Про це під час брифінгу в Одесі 27 травня повідомив Міністр інфраструктури України Максим Бурбак, передає прес-служба відомства.

"Зношеність залізничного рухомого складу складає 95%, по вагонах - 88-90%. Тому зараз потрібно максимально завантажити потужності наших підприємств із локалізацією комплектуючих до 100% по вантажних вагонах, по пасажирських - до 88-90%. Також найближчим часом буде узгоджено процедуру фінансування для придбання двох поїздів виробництва Крюківського заводу", - сказав Бурбак.

Крім того, за його словами, буде проведено модернізацію зерновозів і рухомого складу на Запорізькому електровозоремонтному і Львівському заводах. А у 2016 р. очікується випуск першого виготовленого в Україні разом з чеською компанією Skoda електровоза.
Бурбак також нагадав, що уряд під державні гарантії надасть 12,5 млрд грн на модернізацію залізничної галузі. Кошти буде спрямовано на оновлення рухомого парку та інфраструктури.

Крім того, планується залучити кошти Світового банку та ЄБРР на електрифікацію напрямку Одеса-Миколаїв та сприяти розміщенню замовлень на державних підприємствах по виготовленню вагонів.