ua en ru

Кабмін у 2014 р. залучить 9 млрд дол. кредитів для виконання зовнішніх зобов'язань, - Шлапак

Кабінет міністрів України має намір до кінця 2014 р. залучити кредити на загальну суму 9 млрд дол. для виконання зовнішніх зобов'язань.

Кабінет міністрів України має намір до кінця 2014 р. залучити кредити на загальну суму 9 млрд дол. для виконання зовнішніх зобов'язань. Про це на засіданні Верховної Ради заявив міністр фінансів Олександр Шлапак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується валютного курсу, впливу уряду... По-перше, завдання Кабміну - створення рівня валютної ліквідності... Для цього ми ведемо активну роботу для залучення валютних коштів. Ми майже закінчили переговори з МВФ, Європейським банком, ЄС, іншими міжнародними інституціями", - заявив він.

Шлапак зазначив, що до кінця року Україні необхідно буде віддати за зовнішніми зобов'язаннями 9 млрд дол., тому ці засоби будуть також залучені як кредити, щоб не створювати тиск на економічну, фінансову і валютні складові:

"Близько 9 млрд дол. Україні необхідно віддати, тому наше завдання - взяти в якості кредиту ці 9 млрд дол., щоб не чинити тиск на валютні резерви. І ми це забезпечимо, ми це зробимо", - заявив міністр.

При цьому Шлапак запевнив, що ця сума не буде проїдена", як це було в попередні роки.