ua en ru

Кабмін збільшив суму виплат військовим для протезування за кордоном

Кабмін збільшив суму виплат військовим для протезування за кордоном Фото: Оксана Гаврилюк

Виплати збільшено до 900 прожиткових мінімумів

Кабінет міністрів України в липні збільшив суму гарантованої виплати військовим для протезування за кордоном з 500 до 900 розмірів прожиткового мінімуму. Про це заявила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"На протезування учасників АТО Кабінет міністрів України у липні збільшив суму гарантованої виплати для протезування за кордоном з 500 до 900 розмірів прожиткового мінімуму", - заявила Гаврилюк.

Також за її словами, вирішенню проблеми фінансування протезування травмованих учасників АТО сприяє трастовий фонд з фізичної реабілітації і протезування поранених в зоні АТО, загальний бюджет якого становить 845 тис. євро.

"Виконавчим органом цього фонду є агентство НАТО з підтримки та постачання SPA, фінансування забезпечується програмою цивільного бюджету та трастового фонду НАТО і поповнюється за рахунок внесків Болгарії, Словаччини, Туреччини, Японії та цивільного бюджету НАТО", - додала Гаврилюк.

Нагадаємо, НАТО посилює медичну допомогу з реабілітації українських військових.