ua en ru

Кабмін збільшив соцвиплати дітям-інвалідам та пенсії інвалідам до 1 тис. гривень

Кабмін збільшив соцвиплати дітям-інвалідам та пенсії інвалідам до 1 тис. гривень Фото: Кабмін

Соцвиплати збільшать 620,4 тис. громадян

Кабінет міністрів України збільшив виплати соціальної допомоги дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства та пенсії інвалідам 3-ї групи до рівня прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, який складає 1074 гривні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

Згідно з повідомленням, стаття 46 Конституції гарантує, що пенсії, інші види соцвиплат і посібників, які є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом.

У той же час постановою Кабміну №265 від 26 березня 2008 року для одержувачів пенсійних виплат - інвалідів 3-ї групи загального захворювання, державної соцдопомоги - інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів було встановлено обмеження розміру виплати - не більше 949 гривень. Уряд скасував дане обмеження.

Підкреслюється, що, таким чином, соцвиплати збільшать 620,4 тис. громадян.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВРУ) схвалила надання одноразової грошової допомоги учасникам антитерористичної операції - волонтерам і добровольцям, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при безпосередній участі в АТО.