ua en ru

Кабмін збільшив витрати на харчування під час реабілітації інвалідів

Кабмін збільшив витрати на харчування під час реабілітації інвалідів Уряд

Кабінет міністрів України 8 квітня прийняв постанову про збільшення норм витрат на харчування під час проведення заходів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

"Проект постанови "Про внесення змін у додаток 3 до постанови Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. № 689" розроблений Міністерством молоді та спорту України на виконання пункту 3 доручення Прем'єр-міністра України А. Яценюка від 25.12.2014 № 47032/1/1-14 до листа Президента України від 22.12.2014 № 1-1/1011 та відповідно до підпункту 6 пункту 4 Указу Президента України від 06.04.2006 № 290 "Про заходи щодо фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів та підтримки паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні", - йдеться в повідомленні.

Постановою передбачається збільшення витрат на харчування під час реабілітації інвалідів, у тому числі залучення до заходів фізкультурно-спортивної реабілітації українських воїнів, які отримали поранення під час виконання бойових завдань у зоні АТО.

Згідно з додатком 3 до постанови Кабміну від 18 вересня 2013 р. № 689 "Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня" для харчування учасників спортивної реабілітації інвалідів визначено застосування коефіцієнта 0,35, що в енергетичному вираженні відповідає обсягу 2450 ккал. і в грошовому еквіваленті становить 71,49 грн.

Проте, як наголошується, встановлений коефіцієнт на рівні 0,35 не відповідає енергетичним витратам організму. Таким чином, прийняття цього документу надасть можливість втілити сучасні механізми адаптації організму інвалідів через фізичну культуру і спорт, і забезпечити його раціональне і збалансоване харчування в залежності від добових енергетичних потреб організму під час проведення реабілітації.

Нагадаємо, Рада надала пільги добровольцям в зоні АТО.