ua en ru

Кабмін збільшив оклад прем'єр-міністра на 25% з 1 грудня

Кабмін збільшив оклад прем'єр-міністра на 25% з 1 грудня Фото: Арсеній Яценюк

Зарплата голови уряду збільшена до 8,3 тис. гривень

Кабінет міністрів України збільшив посадовий оклад прем'єр-міністра на 25% з 1 грудня. Про це свідчить постанова №1013 від 9 грудня,опублікована на урядовому порталі.

Так, документом встановлюється, що в межах видатків на оплату праці, затверджених у кошторисах органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, прокуратури та інших органів, за рахунок виплат, пов'язаних з індексацією, надбавок, доплат і премій підвищуються на 25% посадові оклади керівних працівників, фахівців і службовців. Підвищення набирає чинності з 1 грудня.

Підкреслюється, що підвищення передбачене і для прем'єр-міністра, оклад якого був встановлений розпорядженням президента №22 від 8 січня 1992 року в розмірі 20 мінімальних заробітних плат (на даний момент 1378 гривень). Таким чином, зарплата голови уряду збільшена до 8,3 тис. гривень.

При цьому на 25% оклад було підвищено співробітникам Адміністрації президента, Державного управління справами, Секретаріату Кабміну, помічникам-консультантам депутатів Верховної Ради України, уповноваженому з прав людини та співробітникам його секретаріату.

Таке ж підвищення окладу передбачено для працівників секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради, працівників Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" (крім посадових окладів генерального директора, заступника генерального директора); працівників Національної служби посередництва і примирення та її відділень" (крім посадових окладів голови, першого заступника голови, заступника голови); працівників Координаційного центру забезпечення взаємодії з Кабінетом Міністрів України" та інш.

Крім того, в межах видатків на оплату праці, затверджених у кошторисах установ і організацій, за рахунок виплат, пов'язаних з індексацією, надбавок, доплат, премій підвищуються з 1 грудня 2015 року на 10% посадові оклади працівників державних нотаріальних контор та державних нотаріальних архівів; працівників Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та його регіональних відділень; працівників Національної школи суддів України "; працівників Координаційного центру з надання правової допомоги та його територіальних відділень".

Нагадаємо, Кабінет міністрів України встановив посадові оклади для курсантів вищих навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ.