ua en ru

Кабмін збільшив до 6 млн гривень суму коштів на лікування постраждалих від аварії на ЧАЕС

Кабмін збільшив до 6 млн гривень суму коштів на лікування постраждалих від аварії на ЧАЕС Фото: Кабінет міністрів України

Сума збільшена з 3 до 6 млн гривень

Кабінет міністрів України вдвічі збільшив суму, розраховану на відшкодування витрат на лікування, ліки і протези для постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Сума була збільшена до 6 млн гривень, про що свідчить відповідна постанова уряду №218 від 29 березня 2017 року, опублікована у виданні "Урядовий кур'єр".

Зокрема, актом вносяться зміни в іншу постанову - №176 від 7 березня 2012 року.

Таким чином, сума державних коштів, спрямованих на відшкодування лікування для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшується з 3 млн до 6 млн гривень. Йдеться про витрати на лікування в медичних закладах України, придбання ліків, які відсутні там, виробів медичного призначення, протезів, крім зубного протезування дорогоцінними металами та металокерамікою, в порядку, затвердженому Мінсоцполітики за погодженням з Мінфіном.

Відзначимо також, що слова "увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" вуназві і тексті замінюються на "святкування Дня пам'яті і примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні".

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів України отримало 44 заявки на будівництво сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні.