ua en ru

Кабмін наступного тижня затвердить перелік шахт, які підлягають закриттю

Кабмін наступного тижня затвердить перелік шахт, які підлягають закриттю Фото: уряд планує закрити ряд держшахт

До 13 державних шахт будуть законсервовані або ліквідовані

Уряд наступного тижня визначить перелік державних шахт, які будуть законсервовані або повністю ліквідовані. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Шахти закриваються: тисячам людей пора шукати нову роботу".

Зокрема, уряд на наступному тижні має намір затвердити Концепцію цільової економічної держпрограми реформування вугільної галузі до 2020 року, про що РБК-Україна розповів джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.


Згідно з документом, суть реформи полягає в тому, щоб всі державні шахти будуть розділені на дві групи. Нерентабельні й збиткові будуть закриті, а перспективні - "зі значним обсягом промислових запасів вугілля" і можливістю в найкоротший термін вийти в прибуток - чиновники мають намір продати приватним інвесторам.

У підсумку, як припускає міністр енергетики Ігор Насалик, вже в цьому році близько 11-13 держшахт будуть закриті, близько 17 - виставлені на продаж. Причому, міністр прогнозує початку приватизаційного процесу до кінця 2016 року. У своєму віданні Міненерго, за словами Насалика, залишить шість-сім шахт, які планує розвивати.

Нагадаємо, ще 27 липня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив внести програму державної підтримки та реструктуризації шахт на найближче засідання профільного урядового комітету.