ua en ru

Кабмін може затвердити новий законопроект про експортне агентство в лютому

Кабмін може затвердити новий законопроект про експортне агентство в лютому Фото: Наталія Микольська (facebook.com/Tianxia.Link)

Пакет законопроектів про ЕКА вже знаходиться в Кабміні

Кабінет міністрів України може затвердити новий законопроект про експортно-кредитне агентстве в лютому 2018 року. Про це у Facebook повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська.

Зокрема, Микольська повідомила, що вчора відбулася робоча зустріч керівництва МЕРТ з нардепами, представниками Мінфіну, Мін'юсту, Нацбанку та "Укрексімбанку", на якій сторони обговорили наступні кроки щодо створення експортно-кредитного агентства, його фінансування, а також відповідний законопроект.

"Мінекономрозвитку вже заклало фундамент майбутньої установи. Розроблено проекти установчих документів, у відповідності з положеннями чинного закону. Цей пакет в Кабміні і в лютому планується його затвердження урядом", - додала Микольська.

Вона також зазначила, що на сьогодні в бюджеті на створення ЕКА є 200 млн з необхідних 346 млн гривень.

Нагадаємо, в грудні 2017 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціював прискорення запуску експортно-кредитного агентства.