ua en ru

Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства

Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Прем'єр сподівається таким чином збільшити обсяги виробництва

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства (ЕКА). Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Так, Гройсман ініціює прискорення запуску експортно-кредитного агентства, яке повинно стати ефективним інструментом підтримки українського експорту, насамперед сегмента продукції із доданою вартістю.

Прем'єр підкреслив, що зараз українські виробники освоюють нові ринки фактично самостійно. Разом з тим, запуск інструментів підтримки експортерів дозволить не тільки розширити географію поставок продукції, але й наростити обсяги виробництва, що в свою чергу стане точкою зростання економіки.

Крім того, Гройсман додав, що починати роботу з підтримки експортерів потрібно як можна швидше - прозоро, зрозуміло і для початку на рівні ключових галузевих виробництв.

"Таким чином ми збільшимо обсяги виробництва, а наші міжнародні партнери будуть дивитися на нас інакше", - додав глава уряду.

Він запропонував до кінця січня 2018 року визначити основні параметри роботи ЕКА, тобто визначити календарний графік запуску агентства та його програмних продуктів, визначити орієнтовний фінансовий ресурс на 2018-2020 роки з урахуванням середньострокового планування, запропонувати формулу переговорів з міжнародними фінансовими організаціями за підтримки агентства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав ключову задачу Кабміну на 2018 рік.