ua en ru

Кабмін затвердив угоду між Україною та Італією про взаємне визнання водійських прав

Кабмін затвердив угоду між Україною та Італією про взаємне визнання водійських прав Фото: Кабінет міністрів України

Яценюк доручив зайнятися цим питанням міністру інфраструктури Андрію Пивоварському

Кабінет міністрів України затвердив угоду між урядами України та Італії про взаємне визнання водійських посвідчень. Рішення було прийнято урядом сьогодні на засіданні Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас є істотні обмеження щодо переміщення. Раніше це була схема: якщо автомобіль завозився на іноземних номерах, він міг перебувати на території України до року. Таким чином, машини не розмитнювали, не сплачувались податки, а зараз це створило проблему, так як особи, які працюють за кордоном, приїжджають сюди і їм потрібно буквально через кілька днів виїжджати", - сказав він.

Яценюк також доручив зайнятися цим питанням міністру інфраструктури Андрію Пивоварскому, а саме підготувати зміни в правила перебування іноземних транспортних засобів на території України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України спростив документообіг при навчанні водіїв транспортних засобів і зменшив кількість документів, які подаються до територіальних органів з надання сервісних послуг Міністерства внутрішніх справ для отримання водійського посвідчення.