ua en ru

Кабмін затвердив розподіл дорожнього бюджету на 2016 рік

Кабмін затвердив розподіл дорожнього бюджету на 2016 рік Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Близько 20 млн гривень буде виділено на контроль стану автомобільних доріг та якості дорожніх робіт

Кабінет міністрів України затвердив розподіл дорожнього бюджету на 2016 рік. Відповідне розпорядження № 154-р від 14 березня опубліковано на сайті уряду.

"Відповідно до статті 33 закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" затвердити розподіл за напрямами використання коштів, передбачених за бюджетною програмою 3111020 "Розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування" у сумі 6 573 727,8 тис. гривень на 2016 рік", - йдеться у розпорядженні.

Згідно з повідомленням на сайті уряду, а цього року передбачені держбюджетом кошти на розвиток дорожньої галузі будуть використані не тільки на дрібний поточний ремонт та зимове утримання автомобільних доріг, але і на комплексні дорожні роботи.

"Основні витрати передбачається спрямувати на поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування - близько 3,5 млрд гривень, а також на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування, які включають в себе зимове утримання доріг, виконання заходів з безпеки дорожнього руху, ліквідації деформацій дорожнього покриття тощо - 2,5 млрд гривень", - йдеться в повідомленні

Наголошується, що особливу увагу в цьому році буде приділена якості виконаних дорожніх робіт. Згідно з постановою, на здійснення контролю стану автомобільних доріг та якості дорожніх робіт буде направлено близько 20 млн гривень.

Нагадаємо, уряд виділить 200 млн гривень на придбання нових шкільних класів і новітнього обладнання в 2016 році.