ua en ru

Кабмін затвердив програми підтримки агросектору на понад 6 млрд гривень

Кабмін затвердив програми підтримки агросектору на понад 6 млрд гривень Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман зазначив, що кошти будуть направлені за декількома напрямками

Кабінет міністрів України сьогодні, 7 лютого 2018 року, у ході засідання затвердив основні програми підтримки агросектору з загальним обсягом фінансуванням у понад 6 млрд гривень. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляється на сайті уряду.

"Ми запроваджуємо низку рішень, які дозволять реально підтримати агросектор і дозволять йому зростати", - сказав Гройсман, зазначивши, що наразі загальний обсяг підтримки становить понад 6 млрд гривень.

Гройсман також додав, що кошти направлені за декількома напрямками. Зокрема, на будівництво молочно-товарних комплексів та ферм. Також Кабмін продовжить програму підтримки виробництва вітчизняної сільгосптехніки, садівництва та ягідництва. А передовою новацією, як зазначається, стане програма підтримки фермерів.

"Я хочу підкреслити, що всі рішення напрацьовувалися спільно з аграріями. Думаю, це прозора відкрита і зрозуміла система, в якій ми зможемо підтримати всіх", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд виділяє 1 млрд гривень на компенсацію аграріям 25% вартості вітчизняної сільгосптехніки. Крім того, Кабмін направив 2,5 млрд гривень на підтримку аграрного сектора країни.