ua en ru

Кабмін затвердив проект реконструкції порту в Одеській області на 4 млрд гривень

Кабмін затвердив проект реконструкції порту в Одеській області на 4 млрд гривень Фото: порт "Южний"

Реконструкцію планують завершити за 3 роки і 2 місяці

Кабінет міністрів затвердив проект "Реконструкція водних підходів, маневрових зон і операційних акваторій біля причалів з урахуванням перспективного вантажообігу морського порту "Південний" в м. Южне Одеської області сьогодні, 19 квітня, на засіданні уряду.

Згідно з документом, реконструкцію планують завершити за 38 місяців. Загальна вартість проекту становить 4,183 млрд гривень станом на рівень цін 27 жовтня 2016 року.

Проект передбачає чотири пускові комплекси, запланована глибина біля причальних кордонів порту складе від 14 до 19 м, загальна площа днопоглиблення - 1 747 млн квадратних метрів, об'єм - 13 045 млн кубометрів.

У свою чергу, в Адміністрації морських портів України заявили, що 5 великих іноземних компаній, що претендують на проведення робіт по проекту "Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського порту Південний", допущені до аукціону з вибору контрагента. Аукціон відбудеться 24 квітня 2017 року.

Фото: проект реконструкції порту "Південний"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародна компанія Hutchison Ports планує в короткостроковій перспективі вийти на ринок українських морських контейнерних перевезень.