ua en ru

Кабмін затвердив порядок відшкодування регіонам вартості ліків для пільговиків

Кабмін затвердив порядок відшкодування регіонам вартості ліків для пільговиків Фото: Уляна Супрун

На це передбачено 500 млн гривень

Кабінет міністрів України затвердив порядок надання субвенції регіонам на відшкодування громадянам вартості препаратів для лікування деяких захворювань. Відповідну постанову було прийнято сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Бюджетною програмою на реимбурсацию передбачено 500 млн гривень розподілу субвенції на відшкодування вартості лікарських засобів... А саме: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет другого типу і бронхіальна астма. Розподіл буде на підставі статистичних даних про кількість осіб, які страждають такими захворюваннями. Це дуже важливий перший крок щодо розподілу субвенції на регіони, щоб ми могли з 1 квітня розпочати реимбурсацию", - сказала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що уряд вживе всіх можливих заходів для того, щоб видача ліків почалась вже з 1 квітня.

"Зараз буде проведена відповідна робота для того, щоб з 1 квітня запустити видачу безкоштовних ліків хронічно хворим українцям. Ми розпочинаємо процес прийняття рішень щодо фінансування безкоштовних ліків", - зазначив глава уряду після ухвалення постанови.

Нагадаємо, раніше Кабмін виділив 53,3 млн гривень на закупівлю авіатехніки для ДержНС.