ua en ru

Кабмін затвердив порядок задоволення соціально-побутових і медичних потреб ветеранів

Кабінет Міністрів України (Кабмін) затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб і потреб у медичній допомозі ветеранів. Про це йдеться в постанові Кабміну розробленній на виконання указу Президента України "Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", повідомляє міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

"Прийнятою постановою уряд затвердив порядок визначення та задоволення соціально-побутових потреб і потреб у медичній допомозі ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, жертв нацистських переслідувань та сімей загиблих (померлих) воїнів. Це дасть нам можливість забезпечити індивідуальну турботу і увагу кожному ветерану", - сказала Наталія Королевська.

За її словами, розробленим порядком, зокрема, визначено здійснення Державною службою з питань інвалідів та ветеранів аналізу інформації про потреби ветеранів та стан їх задоволення та надання відповідних даних до Міністерства соціальної політики (Мінсоцполітики).

"Визначення індивідуальних потреб ветеранів буде здійснюватися за встановленою Мінсоцполітики формі, що має назву "Соціальний паспорт ветерана". Він буде заповнюватися соціальними працівниками, працівниками структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій і буде використовуватися в роботі відповідних служб", - сказала вона.

Як пояснила міністр, цей документ буде містити інформацію про соціально-побутові умови проживання ветерана, стану його здоров'я, надання пільг, компенсацій, соціальної допомоги і обслуговування і т.д. "Це посилить соціальний захист ветеранів", - зазначила Наталія Королевська.

Нагадаємо, вчора Мінсоцполітики представило пакет першочергових дій з посилення соціального захисту населення за напрямами, які є найбільш чутливими для українців: сфера зайнятості, заборгованість із заробітної плати та своєчасність і правильність нарахування соціальних виплат та надання соціальних послуг.