ua en ru

Кабмін затвердив порядок погодження використання коштів, отриманих міжнародною фінансовою організацією від розміщення облігацій

Кабінет міністрів України затвердив порядок погодження використання коштів, отриманих міжнародною фінансовою організацією від розміщення облігацій.

Кабінет міністрів України затвердив порядок погодження використання коштів, отриманих міжнародною фінансовою організацією від розміщення облігацій. Про це йдеться у постанові уряду № 327 від 13 серпня 2014 р.

Даний порядок визначає механізм погодження Кабінетом міністрів України напрямів використання коштів, отриманих міжнародною фінансовою організацією від розміщення облігацій, у разі, коли Україна не є членом міжнародної фінансової організації та/або з такою організацією не укладено міжнародний договір України.

Згідно з документом, для погодження Кабміном апрямів використання коштів міжнародна фінансова організація надсилає одночасно Мінекономрозвитку, Мінфіну та Національному банку лист, у якому зазначаються: 1) загальна сума, яку заплановано отримати від розміщення облігацій; 2) строки обігу облігацій; 3) напрями використання коштів у розрізі галузей, суб'єктів господарювання, а також інші відомості щодо напрямів використання коштів.

У свою чергу Мінфін та НБУ подають протягом 10 робочих днів Мінекономрозвитку висновки щодо запропонованих міжнародною фінансовою організацією напрямів використання коштів.

Мінекономрозвитку готує узагальнений висновок щодо напрямів використання коштів, на підставі якого вносить на розгляд Кабінету Міністрів України відповідний проект рішення.

У разі непогодження Кабінетом міністрів України напрямів використання коштів Мінекономрозвитку надсилає міжнародній фінансовій організації аргументовану відмову у погодженні запропонованих нею напрямів використання коштів.