ua en ru

Кабмін затвердив порядок розробки держстратегіі регіонального розвитку

Кабмін затвердив порядок розробки держстратегіі регіонального розвитку Фото: Геннадій Зубко

Зубко зазначив, що прийнята постанова дозволяє розробляти довгострокові плани розвитку регіонів

Кабінет Міністрів України своєю постановою затвердив порядок розробки Державної стратегії регіонального розвитку України та плану заходів щодо її реалізації, а також вимоги до проведення моніторингу та оцінки результативності. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Відповідний проект Постанови розроблений Мінрегіоном у відповідності з Законом України "Про засади державної регіональної політики", розповів Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

"Прийнята постанова дозволяє розробляти довгострокові плани розвитку регіонів. Сьогодні ми можемо визначити для себе пріоритетні завдання на найближчі сім років, а в подальшому - контролювати їх виконання, вимагаючи конкретних звітів. Причому звітність буде повністю відкритою. Кожен громадянин зможе ознайомитися з ходом виконання актуальних завдань в його регіоні", - зазначив Геннадій Зубко.

План заходів щодо реалізації Стратегії розробляється двічі: строком на три роки і наступні чотири роки періоду її дії. Моніторинг проводитися кожні півроку, а оцінка результативності на основі даних моніторингу - щорічно. Результати оприлюднюються на веб-сайті Мінрегіону та подаються Кабінетові Міністрів України.

Стратегія визначає пріоритети державної регіональної політики, стратегічне бачення та мета регіонального розвитку на сім років і основні завдання, які забезпечать досягнення стратегічних цілей. Прийнята постанова визначає порядок й рядки розробку Стратегії і Плану заходів, проведення їх моніторингу та оцінки результативності; їх типову структуру; порядок, форму та рядки звітів відповідальних за виконання за результатами проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації Стратегії і Плану заходів.

Нагадаємо, днями Міністерство інфраструктури України винесло проект Стратегії розвитку залізничної галузі до 2020 року на публічне обговорення.