ua en ru

Уряд затвердив порядок проведення перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства

Уряд затвердив порядок проведення перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства Фото: Кабмін затвердив порядок проведення перевірок для органів ліцензування

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України затвердив порядок проведення спеціально уповноваженим органом планових та позапланових перевірок додержання органами ліцензування вимог законодавства у даній сфері. Про це свідчить відповідна постанова №182 від 16 березня 2016 року, опублікована на урядовому порталі.

"Порядок визначає процедуру проведення Державною регуляторною службою як спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування планових або позапланових перевірок. Плани проведення перевірок розміщуються на офіційному веб-сайті Державної регуляторної служби", - сказано в повідомленні прес-служби Кабміну.

Так, відповідно до постанови, строк проведення планової перевірки не може перевищувати 15 робочих днів, а позапланової - 10 робочих днів. Планова перевірка одного і того самого органу ліцензування проводиться не частіше одного разу на рік, на підставі відповідного наказу. Під час проведення позапланової перевірки вивчаються лише ті питання, що стали підставою для її проведення.

Визначається, що ДРС надсилає органу ліцензування повідомлення про проведення планової перевірки не пізніше ніж за 10 днів до її початку. У разі проведення позапланової перевірки орган ліцензування не повідомляється. Порядком також передбачено вимоги щодо підготовки документів, необхідних для проведення перевірки та оформлення її результатів (наказ про проведення перевірки, посвідчення на проведення перевірки, акт перевірки), перелік питань, що вивчаються під час проведення перевірки, тощо.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді скасувати ліцензування протезно-ортопедичного виробництва. Відповідний законопроект №4136 був зареєстрований в парламенті 23 лютого 2016 року.