ua en ru

Кабмін затвердив порядок оплати перших п'яти днів лікарняного

Кабмін затвердив порядок оплати перших п'яти днів лікарняного Фото: Кабмін України

Відповідну постанову уряд прийняв 24 червня

Кабінет міністрів України затвердив порядок оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів роботодавця. Відповідну постанову уряд прийняв 24 червня "Про затвердження Порядку оплати перших п'яти днів тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві, за рахунок коштів роботодавця", повідомили в департаменті гуманітарної та соціальної політики секретаріату Кабміну.

Порядок встановлює єдиний розмір допомоги з тимчасової непрацездатності на весь період такої непрацездатності (за перші п'ять днів і починаючи із шостого дня 50% середньої зарплати для страхового стажу до 3 років, 60% від 3 до 5 років, 70% від 5 до 8 років, 100% більше 8 років).

"Прийняття постанови сприятиме встановленню єдиного розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності на весь період такої непрацездатності (за перші п'ять днів і починаючи з шостого дня), що дозволить роботодавцям спростити розрахунок зазначеної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, також Кабмін затвердив порядок обчислення середньої зарплати для виплат із соцстрахування.