ua en ru

Кабмін затвердив порядок фінансування реконструкції дніпровських водосховищ

Кабмін затвердив порядок фінансування реконструкції дніпровських водосховищ Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реконструкції гідротехнічних споруд захисних масивів дніпровських водосховищ. Про це свідчить відповідна постанова Кабміну №361, опублікована на урядовому портал.

Так, рішення передбачає початок реалізації інвестиційного проекту "Реконструкція гідротехнічних споруд захисних масивів дніпровських водосховищ". Для реалізації проекту введена нова бюджетна програма за рахунок коштів державного бюджету. Зокрема, в 2016 році на вказані цілі передбачено виділити 55,3 млн гривень.


"За рахунок коштів передбачено реконструювати, а іноді і відновити гідротехнічні споруди, що захищають населення і території від шкідливої ​​дії вод, які запобігають нанесення збитків від затоплення і підтоплення сільських населених пунктів, сільськогосподарських угідь в результаті підняття рівня ґрунтових вод, паводків і повеней, підтримують сприятливий гідрологічний режим водних об'єктів в зоні впливу дніпровських водосховищ і прослужили 50 років і старше", - сказано в повідомленні Кабміну.

Відповідальним виконавцем проекту визначено Державне агентство водних ресурсів України.

Нагадаємо, в кінці травня повідомлялося, що місія американських інженерів прибуде в Україну для дослідження потреб реконструкції шлюзів на Дніпрі.