ua en ru

Кабмін затвердив план заходів 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу

Кабмін затвердив план заходів 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу Фото: на Майдані відбудеться мітинг пам'яті жертв депортації

Мінкультури оголосило про соціальної кампанії солідарності

Кабінет міністрів України на засіданні 29 квітня ухвалив розпорядження про план заходів з ушанування 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу. Про це повідомили у прес-службі Міністерства культури.

Відповідно до плану, в Києві 18 травня відбудеться вечір-реквієм за участю керівництва держави, громадських і політичних лідерів, глав дипломатичних місій іноземних держав в Україні, представництв міжнародних організацій, культурних, наукових діячів, керівників релігійних організацій.

15-18 травня буде проведено соціальну кампанію під назвою "Ми всі - кримські татари" і телемарафон, присвячені 71-й річниці депортації кримськотатарського народу.

Серед мистецьких заходів, які будуть приурочені до Дня пам'яті про жертв депортації, - виставка репродукцій картин Рустема Емінова із серії "Депортація" і мультимедійна інсталяції "Унутма" у Національному академічному театрі опери та балету імені Тараса Шевченка; фотовиставка в Національному музеї історії України та перегляд фільму "Хайтарма" в закладах культури по всій країні.

З нагоди трагічної дати на Майдані Незалежності відбудеться мітинг пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Нагадаємо, раніше, наприкінці лютого у зверненні до українського народу у зв'язку з річницею трагічних подій у Криму, Президент Петро Порошенко звинуватив владу Російської Федерації у репресіях проти кримського населення.