ua en ru

Кабмін затвердив стратегію боротьби з бідністю на 2016-2017

Кабмін затвердив стратегію боротьби з бідністю на 2016-2017 Фото: Андрій Рева

Стратегія подолання бідності була схвалена урядом у березні

Кабінет міністрів України підтримав проект розпорядження про затвердження плану заходів на 2016-2017 роки щодо реалізації стратегії подолання бідності. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"У даному випадку мова йде про конкретні заходи для виконання та реалізації зазначеної стратегії. Проект документу обговорено, схвалено урядовим комітетом", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Відповідно до пояснювальної записки проекту, реалізація стратегії буде здійснюватися шляхом розширення доступу до продуктивної зайнятості; сприяння зростанню доходів населення від зайнятості та виплат в системі державного соціального страхування для забезпечення умов гідної праці; забезпечення доступу населення до послуг соціальної сфери незалежно від місця проживання; мінімізації ризиків соціального відчуження сільського населення; мінімізації ризиків бідності найбільш вразливих категорій населення; запобігання бідності та соціального відчуження серед внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, у березні 2016 року КМУ схвалив стратегію подолання бідності. Так, уряд планує скоротити рівень бідності в Україні в 2020 році до 15%.