ua en ru

Уряд планує скоротити рівень бідності в Україні у 2020 році до 15%

Уряд планує скоротити рівень бідності в Україні у 2020 році до 15% Фото: Павло Розенко

Рівень бідності в Україні буде зменшено з 28% до 15%

Уряд планує скоротити рівень бідності в Україні у 2020 році до 15%. Про це в ході засідання уряду повідомив міністр соціальної політики України Павло Розенко в ході презентації Стратегії подолання бідності, передає кореспондент РБК-Україна.

"Внаслідок виконання цієї програми і Стратегії подолання бідності...рівень бідності за абсолютним критерієм, на нашу точку зору, в Україні буде зменшено з 28 відсотків до 15 відсотків в 2020 році...ми плануємо, що протягом виконання цієї програми рівень бідності серед працюючих людей з 18,5 відсотків зменшиться до 11 відсотків", - розповів Розенко.

Разом з тим, відповідно до Стратегії планується скоротити рівень безробіття у 2020 році до 9 відсотків, а також збільшити частку населення, яка буде охоплена програмами соціального захисту населення на 10 відсотків до 65 відсотків.

Так, уряд в ході засідання схвалив Стратегію подолання бідності.

"Стратегія присвячена виконанню певних цілей сталого розвитку, які були затверджені на Саміті ООН у вересні 2015 року...Є певні проблеми із поширенням бідності в Україні, зростання зокрема розмірів і рівнів бідності в Україні потягом останніх трьох-чотирьох років", - зауважив Розенко та додав, що Стратегія передбачає досягнення вказаних показників до 2020 року.