ua en ru

Кабмін затвердив план заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів

Кабмін затвердив план заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Уряд створив оргкомітет з підготовки та проведення в 2015 році заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів

Кабінет міністрів України затвердив план заходів у 2015 році у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів. Відповідне розпорядження № 1212-р від 25 листопада опубліковане на сайті уряду.

Так, Кабмін створив організаційний комітет з підготовки та проведення в 2015 році заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів. Головою комітету призначено віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко. Крім нього, до комітету увійшли ще 17 чиновників.

Уряд розпорядився провести в День пам'яті жертв голодоморів, траурні заходи у Києві, зокрема на території Національного музею "Меморіал пам'яті жертв Голодомору", а також в інших населених пунктах України за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, акредитованого в Україні дипломатичного корпусу іноземних держав, релігійних громад, громадськості.

28 листопада в Україні і її зарубіжних представництвах буде приспущено державний прапор, а в 16:00 буде проведена загальнонаціональна хвилина мовчання.

Нагадаємо, Верховна Рада України звернулася до демократичних держав з проханням визнати голодомор 1932-1933 років в Україні злочином геноциду українського народу.