ua en ru

Кабмін затвердив план заходів до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Кабмін затвердив план заходів до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу Ілюстративне фото (facebook.com-solontay.oleksandr)

18 травня в Києві відбудеться мітинг пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Кабінет міністрів України на своєму засіданні, 10 травня, затвердив план заходів до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Про це повідомляє "Урядовий портал".

В цьому році 18 травня в Києві на Софійській площі відбудеться мітинг пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, а також на Майдані Незалежності буде діяти фотовиставка, присвячена трагічним подіям депортації кримських татар.

У цей же день відбудеться "Вечір-реквієм" до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу за участю посадових осіб держави, громадських і політичних лідерів, глав дипломатичних місій іноземних держав в Україні, представництв міжнародних організацій, культурних, наукових діячів, керівників релігійних організацій.

протягом травня - червня заплановано проведення тематичних теле - і радіопередач та покази документальних фільмів про депортацію кримськотатарського народу з Криму, розпочатого НКВС 18 травня 1944. Зокрема, покази художніх фільмів "Хайтарма" і "Чужа молитва".

Крім того, дипломатичні представництва України за кордоном проведуть низку інформаційно-роз'яснювальних заходів, присвячених трагічним подіям, пов'язаним з геноцидом кримськотатарського народу та осіб інших національностей.

Нагадаємо, факт депортації кримських татар у 1944 році може розглянути Гаазький суд.