ua en ru

Кабмін затвердив план заходів до 2-ї річниці тимчасової окупації АР Крим

Кабмін затвердив план заходів до 2-ї річниці тимчасової окупації АР Крим Фото: Кабінет міністрів України

Метою всіх заходів є привернення уваги громадськості до окупації Криму

Кабінет міністрів України затвердив план заходів до 2-ї річниці тимчасової окупації анексованих Росією Криму та Севастополя. Про це свідчить розпорядження №123 від 18 лютого 2016 року, опубліковане на урядовому порталі.

У повідомленні прес-служби Кабміну підкреслюється, що метою всіх інформаційних, культурних, освітніх та спортивних заходів є привернення уваги громадськості та міжнародної спільноти до окупації Криму і Севастополя.

Зокрема, в березні заплановано проведення вечора-реквієму в Києві за участю представників органів державної влади, громадських та політичних лідерів, глав дипломатичних місій іноземних держав, акредитованих в Україні, представництв міжнародних організацій, культурних, наукових діячів.

Також в березні передбачається проведення просвітницько-інформаційної лекції-бесіди для представників дитячих і молодіжних громадських організацій, а 3 квітня відбудеться велопробіг "Херсонські вело - 50. Крим - це Україна".

Крім того, 1 березня пройде відкрита лекція імені Ахтема Чийгоза в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Нагадаємо, прокурор анексованого Росією Криму Наталія Поклонська пригрозила міністрові внутрішніх справ України Арсену Авакову кримінальним переслідуванням. Поклонська заявила про це, коментуючи висловлювання Авакова, що в Україні йде робота по створенню нового підрозділу Національної гвардії, яке допоможе повернути Крим.