ua en ru

Кабмін затвердив план адаптації учасників АТО до мирного життя

Кабмін затвердив план адаптації учасників АТО до мирного життя Фото: Кабінет міністрів України

На урядовому порталі опубліковано відповідне розпорядження

Кабінет міністрів України затвердив план міжвідомчих заходів щодо адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції (АТО). Про це йдеться у відповідному розпорядженні Кабміну №10 від 13 січня 2016 року.

Так, план передбачає організацію для учасників АТО, звільнених з військової служби, служби в правоохоронних органах, та членів їх сімей - професійного навчання, спрямованого на формування навичок здійснення підприємницької діяльності. Також планується створювати групи підтримки само- та взаємодопомоги.

Також планом передбачається забезпечити організацію та надання для учасників АТО, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах, які звернулися до державної служби зайнятості, послуг з професійної орієнтації та професійного навчання.

Крім того, пропонується розглянути питання щодо можливості спрощення процедури прийняття у першочерговому порядку на роботу до органів МВС, Національної поліції, Міноборони, ДСНС, Державної прикордонної служби, СБУ, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, Управління державної охорони учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах.

Кабмін також розпорядився забезпечити співпрацю підрозділів, які проводять облік учасників АТО, з військовими підрозділами з метою направлення для подальшого проходження військової служби за контрактом учасників антитерористичної операції, звільнених з військової служби, служби у правоохоронних органах (за бажанням).

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підвищить зарплати контрактникам Збройних сил з лютого 2016 року, повідомив глава Міністерства оборони Степан Полторак.