ua en ru

Кабмін затвердив передачу СБУ конфіскованих техзасобів прослуховування

Кабмін затвердив передачу СБУ конфіскованих техзасобів прослуховування Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін вніс зміни до трьох постанов уряду

Кабінет міністрів України утверіділ передачу Службі безпеки України конфіскованих державою спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації. Відповідну постанову №106 від 24 лютого 2016 опубліковано на урядовому порталі.

Так, згідно з документом, конфісковані й такі, що перейшли в дохід держави, спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації передаються центральному управлінню СБУ і підлеглим йому регіональним органам для подальшого зберігання, знищення або використання в інтересах державної безпеки.

Встановлюється, що технічні засоби передаються СБУ як "органу, який здійснює державний контроль і координацію діяльності держорганів у сфері розробки, виготовлення, реалізації та придбання засобів для зняття інформації з каналів зв'язку та інших засобів негласного отримання інформації".

Таким чином, Кабмін вніс зміни до трьох урядових постанов.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив положення про єдину державну систему запобігання, реагування і припинення терористичних актів, мінімізації їх наслідків. Про це свідчить постанова №92 від 18 лютого 2016 року, опублікована на урядовому порталі.