ua en ru

Кабмін затвердив перелік будівель, які не підлягають сертифікації енергоефективності

Кабмін затвердив перелік будівель, які не підлягають сертифікації енергоефективності Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Обов'язковій сертифікації не підлягають об'єкти енергетики, транспорту, зв'язку та склади

Кабінет міністрів України затвердив перелік будівель, які не підлягають обов'язковій сертифікації енергоефективності. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, постанова направлена на виконання Угоди про асоціацію України з ЄС в частині імплементації 31 Директиви Європейського союзу щодо енергетичної ефективності будівель. Зазначимо, закон про енергетичну ефективність будівель набув чинності в липні минулого року. Згідно із законом, сертифікація енергоефективності є обов'язковою для:

  • об'єктів будівництва (нового будівництва, реконструкції, капітального ремонту), які за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, які визначаються згідно з законом "Про регулювання містобудівної діяльності";
  • будівель держвласності з опалювальною площею понад 250 квадратних метрів, які часто відвідують громадяни і у всіх приміщеннях яких розташовані органи державної влади;
  • споруд з опалювальною площею понад 250 квадратних метрів, у всіх приміщеннях яких розташовані органи місцевого самоврядування (у разі здійснення ними термомодернізації таких будівель);
  • будівель, в яких здійснюється термомодернізація, на яку надається державна підтримка і яка тягне досягнення класу енергетичної ефективності будівлі не нижче мінімальних вимог.

Згідно з постановою Кабміну, обов'язковій сертифікації енергоефективності не підлягають будівлі промислового та сільськогосподарського призначення, об'єкти енергетики, транспорту, зв'язку та оборони, складські приміщення.

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина готова виділити 10 млн євро Україні на проекти з енергоефективності.