ua en ru

Уряд затвердив перелік органів держвлади, що підлягають безкоштовній охороні Нацгвардією

Уряд затвердив перелік органів держвлади, що підлягають безкоштовній охороні Нацгвардією Фото: Кабінет міністрів України

Нацгвардія безкоштовно охоронятиме 11 міністерств

Кабінет міністрів України затвердив перелік органів державної влади, які підлягають безкоштовній охороні Національною гвардією. Про це свідчить постанова №971 від 25 листопада, опублікована на сайті уряду.

Так, безкоштовній охороні підлягають 11 міністерств, 21 обласна державна адміністрація і Державне казначейство.

Зокрема Нацгвардія зобов'язується безкоштовно охороняти Міністерство аграрної політики та продовольства, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерство екології та природних ресурсів, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство енергетики та вугільної промисловості, Міністерство культури, Міністерство освіти і науки, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство соціальної політики, Міністерство фінансів і Міністерство юстиції.

Також охороні підлягають всі держадміністрації, крім Київської, Закарпатської та Донецької обласних, а також Київської міськадміністрації.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України затвердив перелік 72 об'єктів державної та інших форм власності, які охороняються виключно органами поліції на договірних підставах. Відповідну постанову №937 опубліковано на сайті уряду.