ua en ru

Кабмін визначив перелік об'єктів, що охороняються виключно поліцією

Кабмін визначив перелік об'єктів, що охороняються виключно поліцією Фото: Кабінет міністрів

До переліку увійшли 72 об'єкти державної та інших форм власності

Кабінет міністрів України затвердив перелік 72 об'єктів державної та інших форм власності, які охороняються виключно органами поліції на договірних підставах. Відповідну постанову №937 опубліковано на сайті уряду.

Згідно з документом, охороні поліцією підлягає нерухоме майно державного підприємства "Артемсіль", державного концерну "Укроборонпром", Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", Національної енергетичної компанії "Укренерго", Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" і найбільшої нафтовидобувної компанії "Укрнафта", "Укргазвидобування", міжнародного аеропорту "Бориспіль", Державного ощадного банку та ін.

Крім того, охороні підлягає Національні теле- і радіокомпанії, Одеський припортовий завод (ОПЗ, Одеська область) і ДП поштового зв'язку "Укрпошта".

Вигідно купити квартиру в Києві.

Кабмін доручив міністерствам та іншим суб'єктам управління об'єктами держвласності вжити вичерпних заходів для переукладення з органами поліції охорони договорів про надання послуг з охорони, укладених з Державною службою охорони при Міністерстві внутрішніх справ.

Нагадаємо, уряд доручив Національній гвардії та Національної поліції охороняти суди та органи судової влади до створення відомчої охорони.