ua en ru

Кабмін затвердив перелік імпортних медпрепаратів, які будуть обкладатися ПДВ за ставкою 7%

Кабінет міністрів України затвердив перелік медичних виробів, ввезення яких на митну територію України обкладається податком на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7%.

Кабінет міністрів України затвердив перелік медичних виробів, ввезення яких на митну територію України обкладається податком на додану вартість (ПДВ) за ставкою 7%. Про це йдеться у постанові уряду № 410 від 3 вересня 2014 р.

"Затвердити перелік медичних виробів, операції з постачання на митній території України та ввезення на митну територію України яких підлягають обкладенню податком на додану вартість за ставкою 7%", - йдеться в документі.

У перелік потрапили: вата, марля, бинти, медичні термометри, реагенти для визначення групи кров, рентгенівська фотоплівка, одяг з нетканих матеріалів у стерильних упаковках, матеріали для протезування зубів та апаратура для стоматологічного використання, штучні суглоби, очні протези та інші штучні частини тіла, ендоскопи, штучні нирки (апарат штучної нирки, діалізатори та інші складові частини, приладдя штучної нирки), ультразвукові прилади, призначені для діатермії, апаратура для переливання крові, томографи комп'ютерні та інше.