ua en ru

Кабмін затвердив пакет документів для імплементації норм закону про трансферне ціноутворення

Кабінет міністрів України (Кабмін) 23 жовтня 2013 р. затвердив черговий пакет документів, необхідних для імплементації норм закону про трансфертне ціноутворення. Про це повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів України (Міндоходів).

"Імплементація закону відбувається за планом. У мене немає сумнівів, що ми вчасно отримаємо всю нормативну базу, необхідну для якісного впровадження механізмів контролю за трансфертним ціноутворенням. Підкреслю, що процес формування підзаконних актів відбувається у тісній співпраці з діловими колами", - зауважив міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Повідомляється, що розпорядженнями уряду визначено перелік джерел офіційної інформації для розрахунку ринкового діапазону цін, а також перелік спеціалізованих комерційних видань для цілей трансфертного ціноутворення.

Зокрема, Міндоходів і платники під час здійснення податкового контролю за трансфертним ціноутворенням матимуть змогу скористатися інформацією про ринкові ціни з таких джерел як щомісячний інформаційний бюлетень "Огляд цін українського та світового товарних ринків" (видає ДП "Держзовнішінформ"), інформаційно-аналітичний продукт "Товарний монітор. Україна" і вісник Міністерства доходів і зборів України. В якості допоміжних джерел інформації про ринкові ціни визначені веб-сайти Мінрегіону та Мінагрополітики.

Нагадаємо, минулого тижня Кабмін двома постановами затвердив порядок узгодження цін у контрольованих операціях, відповідно до якого під час контролю за трансфертним ціноутворенням підприємства матимуть змогу попередньо узгодити ціни та укласти відповідну угоду з Міндоходів. Окрім цього, був затверджений порядок розрахунку та застосування ринкового діапазону цін і ринкового діапазону рентабельності для цілей трансфертного ціноутворення.