ua en ru

Кабмін затвердив методику визначення мінімуму технологічного споживання газу

Кабінет міністрів України затвердив методику визначення технологічного мінімуму споживання природного газу для об'єктів у сфері теплопостачання. Про це йдеться у постанові уряду № 886 від 13 листопада 2013 р.

Згідно з документом, ця методика застосовується для визначення мінімального рівня використання природного газу об'єктом у сфері теплопостачання незалежно від форми власності, який забезпечує номінальне функціонування підприємства з метою виробництва теплової енергії для опалення та гарячого водопостачання.

"Метою визначення технологічного мінімуму споживання природного газу для об'єктів у сфері теплопостачання є недопущення виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру", - йдеться у постанові.

Зокрема документ визначає формулу, за якою обчислюється технологічний мінімум споживання природного газу, та вказує вимоги, з урахуванням яких проводиться розрахунок мінімального обсягу теплової енергії .

Серед таких вимог значиться, що температура внутрішнього повітря для закладів охорони здоров'я і дошкільних навчальних закладів має становити +20°C; для загальноосвітніх закладів і житлових будинків +18°C.

Крім того, витрати теплової енергії на гаряче водопостачання розраховуються у такий спосіб, щоб температура гарячої води у споживача становила не нижче +40°C.

Також в постанові зазначається, що суб'єкти господарювання у сфері теплопостачання щороку до 1 січня визначають технологічний мінімум споживання природного газу та подають відомості щодо встановлених величин обласним та міським держадміністраціям та НАК "Нафтогаз України".