ua en ru

Кабмін затвердив формування тарифів на послуги з користування громадськими вбиральнями

Кабмін затвердив формування тарифів на послуги з користування громадськими вбиральнями Фото: Кабінет міністрів України

Документ детально описує витрати, які можна включати в розрахунок собівартості

Кабінет міністрів України встановив порядок формування тарифів на послуги з користування громадськими вбиральнями. Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №107 від 24 лютого 2016 року.

Цим документом уряд, відповідно до закону від 2012 року "Про благоустрій населених пунктів", затвердив порядок формування тарифів на послуги з користування громадськими вбиральнями в населених пунктах.

Відзначимо, що документ також докладно описує витрати, які можна включати в розрахунок собівартості.

Зокрема, визначення повної планової собівартості послуг з користування громадськими туалетами здійснюється із застосуванням нормативного методу на підставі державних і галузевих нормативів використання матеріальних та паливно-енергетичних ресурсів, норм оплати праці, відповідних розцінок, нормативів витрат з управління та обслуговування громадських туалетів з урахуванням планованих витрат по операційній діяльності та фінансових витрат.

Витрати, об'єктивне нормування (визначення) яких неможливо, плануються з урахуванням економічно обґрунтованих витрат за попередній рік, прогнозу індексів зміни цін виробників промислової продукції і на підставі кошторисів.

Нагадаємо, в Україні з 2017 року скасують санітарні правила СРСР для громадського харчування.