ua en ru

Кабмін затвердив фінплан "Укренерго" на 2017 рік

Кабмін затвердив фінплан "Укренерго" на 2017 рік Фото: Кабмін затвердив фінплан "Укренерго" (УНІАН)

Чистий прибуток підприємства складе понад 2,6 млрд гривень

Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план державної компанії НЕК "Укренерго" на 2017 рік. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Результат роботи компанії - збільшення прибутку майже на 46% та збільшення надходжень до бюджету майже на 1 млрд гривень у порівнянні з минулим роком. Ми врахували зауваження, які були у Мінфіну за відповідною постановою", - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

Однак, згідно з документом, яке є у розпорядженні РБК-Україна, підприємство запланувало отримати чистий прибуток у розмірі 2,6 млрд гривень, що на 1,4 млрд гривень менше результату минулого року.

Планові надходження в держбюджет від "Укренерго" складуть 3,6 млрд гривень, що перевищує минулорічні відрахування на 1,07 млрд гривень.

Що стосується фінансових показників, то планом передбачено отримання 8,21 млрд гривень доходів, у тому числі 7,9 млрд гривень чистого доходу від реалізації продукції.

При цьому постачання електроенергії в мережу запланована на рівні 111,5 млрд кВт-год, що на 6,684 млрд кВт-годину менше плану на 2016 року.

Тариф "Укренерго" в 2017 році запланований на рівні 6,933 коп/кВт-год, що на 0,617 коп/кВт-год більше тарифу минулого року.

Згідно з пояснювальною запискою до фінплану, загальна сума капітальних інвестицій складе 3,7 млрд гривень без урахування ПДВ. Кошти підприємство має намір направити на ремонт, модернізацію та закупівлю обладнання, капітальне будівництво, а також за рахунок залучених кредитів планується будівництво та реконструкція об'єктів на двох АЕС і двох підстанціях.

Крім того, фінансовий документ передбачає виконання зобов'язань перед міжнародними фінансовими інститутами щодо погашення отриманих кредитів, оплату відсотків та інших платежів в повному обсязі.

Також схвалення фінансового плану підприємства підтвердив в.о.голови "Укренерго" Всеволод Ковальчук. У своєму Facebook він написав:

"Маємо гарну новину-фінансовий план ДП "НЕК Укренерго" на 2017 рік затверджений урядом. Так само, як і фінплан наших колег НАЕК "Енергоатом", - повідомив Ковальчук.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1920731574866027&id=100007876094707

Нагадаємо, сьогодні Кабмін затвердив фінплан "Енергоатому" на 2017 рік.